جمهوری ترک قبرس شمالی
ياشاسين شاهين دژ
چهار شنبه 10 آبان 1391برچسب:, :: 9:42 :: نويسنده : علي
 
 

جمهوری ترک قبرس شمالی

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
 
   
سرود ملیİstiklâl Marşı  
سرود استقلال
 
 
پایتخت نیکوزیا
(لفکوشا در زبان ترکی)
شرقی′۲۲°۳۳ شمالی′۱۱°۳۵ / ۳۳٫۳۶۷غرب ۳۵٫۱۸۳جنوب / -۳۳٫۳۶۷;-۳۵٫۱۸۳
زبان رسمی ترکی
   
مساحت
 -  مساحت ۳٬۳۵۵&#۸٬۲۰۶;×۱۰کیلومتر مربع (۱۷۴)
 -  آب‌ها (٪) 2.7
 -  تراکم جمعیت 78‎/km۲‏ (۸۹)
واحد پول لیره ترکیه (TRY)
منطقه زمانی EET (ساعت جهانی+2)
 -  تابستانی (DST) EEST (ساعت جهانی)
دامنه اینترنتی .tr یا .tr، بیشتر از .cc

جمهوری ترک قبرس شمالی (به ترکی استانبولی: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti یا KKTC) که معمولا قبرس شمالی خوانده می‌شود ناحیه تحت تسلط ترکها در شمال جزیره قبرس است. این جمهوری خود خوانده توسط هیچ کشوری به جز ترکیه به رسمیت شناخته نشده‌است.

تاریخ

قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس براساس مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند.

در سال ۱۹۶۳، نمایندگان اقلیت ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس خارج شدند و در پی بروز درگیری بین دو طرف، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تا کنون تمدید شده‌است.

در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس، رئیس جمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد.

بخش ترک‌نشین قبرس در سال ۱۹۸۳‪ ‬اعلام استقلال کرد و نام خود را جمهوری ترک قبرس شمالی گذاشت.

 
مسجد لاله مصطفی پاشا در شهر فاماگوستا(غازی ماغوسا)

بخش ترک‌نشین قبرس را غیر از ترکیه، کشور دیگری به رسمیت نشناخته‌است و این بخش به عنوان «ناظر» در همایش‌های سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی حضور می‌یابد.

اما رای مثبت مردم بخش ترک‌نشین قبرس به طرح صلح کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل در همه پرسی سال ‪ ۲۰۰۴‬و رای منفی مردم بخش یونانی‌نشین به همین طرح، در تحریم جهانی علیه بخش ترک‌نشین قبرس شکاف ایجاد کرد و موقعیت این بخش را در عرصه بین‌المللی بهبود بخشید.

هم اکنون هیات‌هایی از کشورهای مختلف و حتی کشورهای عضو اتحادیه اروپا بطور غیر رسمی به بخش ترک‌نشین قبرس سفر کرده و به رغم اعتراض‌های بخش یونانی‌نشین و نیز یونان، با مقامات این بخش دیدار می‌کنند.

در همین حال اتحادیه اروپا با پذیرش بخش یونانی‌نشین قبرس در آن اتحادیه، از دولت ترکیه خواهان شناسایی بخش یونانی‌نشین قبرس و تلاش برای ایجاد زمینه وحدت قبرس در راستای همگرایی ترکیه با اتحادیه اروپا است

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان